Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
2020 Genelgeleri (Kilitli Forum Kilitli Forum)
 AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2020 Genelgeleri
Mesaj icon Konu: 114 Sayılı Genelge (Büfe, Kantin ve Bayilerde....) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Gökhan ATMAZ
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006
Gönderilenler: 3761

Alıntı Gökhan ATMAZ Cevaplabullet Konu: 114 Sayılı Genelge (Büfe, Kantin ve Bayilerde....)
    Gönderim Zamanı: 01.Haziran.2020 Saat 16:46
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır


SAYI   : 2020/564                                                                                    01.06.2020
KONU : Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemler.

ODALARA (2020/114) SAYILI GENELGE

İlgi: Aydın valiliği Covıd-19 Salgın Yönetimi ve İşyerleri Çalışma Rehberinde
        Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemler.

     Aydın Valiliğinin COVID-19 Salgın Yönetimi ve İşyerleri Çalışma Rehberi kapsamında; Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemler belirlenmiştir.

Bu bağlamda;
1. Bu işyerlerindeki yeme içme alanlarının kullanımı restoran, lokanta ve kafelerle birlikte açılmalıdır.

2. Yeme içme alanları var ise, bu alanlarda “Restoran, lokanta ve kafeler” için uygulanacak kurallar uygulanmalıdır.

3. Bahis bayilerinde bahis doldurma işlemi dış mekanda yapılmalı, ortak kullanım amacı ile kalem, broşür vb. materyal bulundurulmamalıdır.

4. açık ürünlerin paketlenerek satılması, müşterilerin bu ürünlere dokunmasının engellenmesi, mümkünse raflardaki ürünlerin çalışan personel tarafından müşteriye verilmesi sağlanmalıdır.

     Alınan kararlara uymayan işletmelere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacağının bilgi edinilmesi ve ilgili üyelerinize duyurulması önemle rica olunur.



Mustafa ÇAĞLAYAN                                                  Selahittin ÇETİNDOĞAN
      Genel Sekreter                                                                          Başkan


Ek: Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemler. (1 sayfa)


DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA.




GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN.







Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 02.Haziran.2020 Saat 15:22
Gökhan ATMAZ   - ATİGRUP © AYESOB
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0,094 Saniyede Yüklendi.