Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
2023 Genelgeleri (Kilitli Forum Kilitli Forum)
 AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2023 Genelgeleri
Mesaj icon Konu: 077 Sayılı Genelge (Yemek Harçları) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Gökhan ATMAZ
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006
Gönderilenler: 3883

Alıntı Gökhan ATMAZ Cevaplabullet Konu: 077 Sayılı Genelge (Yemek Harçları)
    Gönderim Zamanı: 12.Temmuz.2023 Saat 10:55
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır


SAYI   : 2023/928                                                                                     11.07.2023
KONU : Yemek Harçları

ODALARA (2023/77) SAYILI GENELGE

İlgi: Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün 10.07.2023 tarih 10482156 sayılı
        yazısı.

          Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün ilgide kayıtlı yazısında; “Türk Gıda Kodeksi-Et Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği 5. Maddesi 2. Fıkrasında “Bu Tebliğ kapsamına girmeyen mantı, içli köfte, çiğ köfte, kadınbudu köfte, lahmacun, pide, kebap, pizza gibi yemek, hazır yemek, tabildot yemek ve mezelerin üretiminde kullanılan çiğ et kıyma, kanatlı kıyma ve et ürünleri bu Tebliğe uygun olur.” İbaresi yer almaktadır.

          Bu doğrultuda; pide, lahmacun, börek gibi gıdaların harçlarında kırmızı et dışında farklı bir et türü kullanılacaksa (tavuk eti, deniz ürünleri vb.) bunun “pide (tavuklu) ya da tavuklu mantı börek” şeklinde belirtilmesi ve harçlarda tek hayvan türü etinin kullanılması (kırmızı veya beyaz etin karıştırılmaması) zorunluluğu vardır. Ayrıca Bakanlığımız Gıda Numune Alma Planı çerçevesinde pide, köfte, kebap, lahmacun, börek gibi gıdaların harçlarından eğer harç kalmadıysa pişmiş son üründen numune alınacak olup analiz sonucunda olumsuzluk tespiti halinde yasal işlem uygulanacaktır.

     Konu hakkında Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün hazırladığı talimat yazı ekinde gönderilmiş olup talimatın hazır yemek, tabildot yemek ve meze üretimi yapan lokanta, restoran, hazır yemek fabrikası vb. işyerlerine duyurulması” istenilmektedir.

          Gıda Kontrol genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu talimat yazımız ekinde gönderilmiş olup söz konusu talimatın hazır yemek, tabildot yemek ve meze üretimi yapan lokanta, restoran, hazır yemek fabrikalarına duyurulması rica olunur.





Banu TAŞCI                                                                         Muhammet Ali KÜNKCÜ
Genel Sekreter                                                                                          Başkan



Ek: Bakanlık Talimatı (2 sayfa)


DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA


GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLATIN.






Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 13.Temmuz.2023 Saat 17:56
Gökhan ATMAZ   - ATİGRUP © AYESOB
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0,109 Saniyede Yüklendi.