Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

077 Sayılı Genelge (Yemek Harçları)

Nereden Yazdırıldığı: Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Kategori: AYESOB Odalar
Forum Adı: 2023 Genelgeleri
Forum Tanımlaması: 2023 Genelgeleri
URL: http://81.214.191.39/ayesob/forum/forum_posts.asp?TID=4016
Tarih: 21.Ekim.2024 Saat 01:23
Program Versiyonu: ATİGRUP Yazılım 8.02 - http://www.atigrup.com


Konu: 077 Sayılı Genelge (Yemek Harçları)
Mesajı Yazan: Gökhan ATMAZ
Konu: 077 Sayılı Genelge (Yemek Harçları)
Mesaj Tarihi: 12.Temmuz.2023 Saat 10:55
SAYI   : 2023/928                                                                                     11.07.2023
KONU : Yemek Harçları

ODALARA (2023/77) SAYILI GENELGE

İlgi: Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün 10.07.2023 tarih 10482156 sayılı
        yazısı.

          Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün ilgide kayıtlı yazısında; “Türk Gıda Kodeksi-Et Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği 5. Maddesi 2. Fıkrasında “Bu Tebliğ kapsamına girmeyen mantı, içli köfte, çiğ köfte, kadınbudu köfte, lahmacun, pide, kebap, pizza gibi yemek, hazır yemek, tabildot yemek ve mezelerin üretiminde kullanılan çiğ et kıyma, kanatlı kıyma ve et ürünleri bu Tebliğe uygun olur.” İbaresi yer almaktadır.

          Bu doğrultuda; pide, lahmacun, börek gibi gıdaların harçlarında kırmızı et dışında farklı bir et türü kullanılacaksa (tavuk eti, deniz ürünleri vb.) bunun “pide (tavuklu) ya da tavuklu mantı börek” şeklinde belirtilmesi ve harçlarda tek hayvan türü etinin kullanılması (kırmızı veya beyaz etin karıştırılmaması) zorunluluğu vardır. Ayrıca Bakanlığımız Gıda Numune Alma Planı çerçevesinde pide, köfte, kebap, lahmacun, börek gibi gıdaların harçlarından eğer harç kalmadıysa pişmiş son üründen numune alınacak olup analiz sonucunda olumsuzluk tespiti halinde yasal işlem uygulanacaktır.

     Konu hakkında Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün hazırladığı talimat yazı ekinde gönderilmiş olup talimatın hazır yemek, tabildot yemek ve meze üretimi yapan lokanta, restoran, hazır yemek fabrikası vb. işyerlerine duyurulması” istenilmektedir.

          Gıda Kontrol genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu talimat yazımız ekinde gönderilmiş olup söz konusu talimatın hazır yemek, tabildot yemek ve meze üretimi yapan lokanta, restoran, hazır yemek fabrikalarına duyurulması rica olunur.





Banu TAŞCI                                                                         Muhammet Ali KÜNKCÜ
Genel Sekreter                                                                                          Başkan



Ek: Bakanlık Talimatı (2 sayfa)


DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA


http://81.214.191.39/ayesob/forum/genelge/2023/077.pdf - GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLATIN.






-------------
Gökhan ATMAZ   - http://www.atigrup.com - ATİGRUP © http://www.ayesob.org.tr - AYESOB



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat