Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

113 Sayılı Genelge (Restoran, Lokanta, Kafe,.....)

Nereden Yazdırıldığı: Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Kategori: AYESOB Odalar
Forum Adı: 2020 Genelgeleri
Forum Tanımlaması: 2020 Genelgeleri
URL: http://81.214.191.39/ayesob/forum/forum_posts.asp?TID=3202
Tarih: 09.Ağustos.2024 Saat 18:40
Program Versiyonu: ATİGRUP Yazılım 8.02 - http://www.atigrup.com


Konu: 113 Sayılı Genelge (Restoran, Lokanta, Kafe,.....)
Mesajı Yazan: Gökhan ATMAZ
Konu: 113 Sayılı Genelge (Restoran, Lokanta, Kafe,.....)
Mesaj Tarihi: 01.Haziran.2020 Saat 16:45
SAYI   : 2020/563                                                                                    01.06.2020
KONU : Restoran, Lokanta, Kafe, Pastane, Börekçi, Tatlıcı ve İçerisinde
               Yeme İçme Hizmeti Sunan İşletmelerde Alınması Gereken Önlemler.

ODALARA (2020/113) SAYILI GENELGE

İlgi: Aydın valiliği Covıd-19 Salgın Yönetimi ve İşyerleri Çalışma Rehberi
        Restoran, Lokanta, Kafe Pastane, Börekçi, Tatlıcı ve İçerisinde Yeme – İçme
        Hizmeti Sunan İşletmelerde Alınması Gereken Önlemler.

     Aydın Valiliğinin COVID-19 Salgın Yönetimi ve İşyerleri Çalışma Rehberi kapsamında; Restoran, Lokanta, Kafe, Pastane, Börekçi, Tatlıcı ve İçerisinde Yeme – içme Hizmeti Sunan İşletmelerde Alınması Gereken Önlemler belirlenmiştir.

Bu bağlamda;
1.     Tesis işletmecileri, tesisin tamamında sosyal mesafe önlemlerini almakla yükümlüdür.

2.     İşletme Genelinde COVID-19 ve hijyen kurallarını/uygulamalarını kapsayan bir protokol hazırlanmalı, protokol düzenli aralıklarla revize edilmelidir.

3.     Protokol kapsamında, hastalık belirtileri gösteren müşteriye personelin yaklaşımı ve uygulanacak işlemler de tanımlanmalıdır.

4.     COVID-19 tedbirlerine yönelik mutfak temizliği ve gıda güvenliği protokolü, haşere ve zararlılarla mücadele protokolü hazırlanmalıdır. Sorumlu personelce protokole uyulması sağlanmalıdır.

5.     Misafirlere tesise girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü uygulamalıdır. 38 C’den yüksek ateş ölçümlerinde, misafir işletmeye alınmayarak, tıbbi maske ile sağlık kuruluşuna başvurması sağlanır.

6.     Tesis girişlerinde el antiseptiği bulundurulur ve misafirlerin ellerini antiseptikle temizlemelerinden sonra girişleri sağlanır.

7.     Sosyal mesafe ve oturma düzeni kuralları, aynı aileden olan veya bir grup olarak gelen misafirler arasında uygulanmaz.

8.     Her masada el antiseptiği veya kolonya bulundurulmalıdır.

9.     Servis personeli, servis esnasında mesafe kurallarını korumaya ve temastan kaçınmaya özen gösterir.






-2-
10. Açık büfe uygulaması yapılması halinde açık büfenin misafir tarafına misafir erişimini engelleyecek şekilde pleksiglas veya benzeri bariyer yapılmalı, servis ise mutfak personeli tarafından sunulmalıdır.

11. Yemek masaları ve sandalyeler, servis malzemeleri, şeker, tuz, baharat, peçete, menü gibi malzemelerin her misafir kullanımından sonra silinerek uygun şekilde temizliği ve dezenfeksiyonu sağlanmalıdır. Mümkünse tek kullanımlık şeker, tuz, baharat, peçete kullanılmalıdır.

12. bu tedbirler restoran, lokanta, kafeler ile içinde yeme-içme hizmet alanı bulunan dinlenme tesisleri, kitapçılar, büfe ve kantinler ile diğer işletmelerin restoran-kafe bölümleri dahil yeme-içme sektöründeki işletmeler için geçerlidir.

13. Yemek Servisi verilen masalar arası mesafe her yönden 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenmelidir. Grup halinde gelen müşteriler için masa birleştirmeleri yapıldığı takdirde diğer masalarla aradaki 1,5 metre mesafe korunacak şekilde yapılmalıdır.

     Alınan kararlara uymayan işletmelere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacağının bilgi edinilmesi ve ilgili üyelerinize duyurulması önemle rica olunur.



Mustafa ÇAĞLAYAN                                                  Selahittin ÇETİNDOĞAN
      Genel Sekreter                                                                          Başkan



Ek: Restoran, Lokanta, Kafe Pastane, Börekçi, Tatlıcı ve İçerisinde Yeme İçme Hizmeti Sunan İşletmelerde Alınması Gereken Önlemler. (1 sayfa)





DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA.




http://81.214.191.39/ayesob/forum/genelge/2020/113.pdf - GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN.







-------------
Gökhan ATMAZ   - http://www.atigrup.com - ATİGRUP © http://www.ayesob.org.tr - AYESOB



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat