Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

114 Sayılı Genelge (Büfe, Kantin ve Bayilerde....)

Nereden Yazdırıldığı: Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Kategori: AYESOB Odalar
Forum Adı: 2020 Genelgeleri
Forum Tanımlaması: 2020 Genelgeleri
URL: http://81.214.191.39/ayesob/forum/forum_posts.asp?TID=3203
Tarih: 30.Ekim.2024 Saat 18:41
Program Versiyonu: ATİGRUP Yazılım 8.02 - http://www.atigrup.com


Konu: 114 Sayılı Genelge (Büfe, Kantin ve Bayilerde....)
Mesajı Yazan: Gökhan ATMAZ
Konu: 114 Sayılı Genelge (Büfe, Kantin ve Bayilerde....)
Mesaj Tarihi: 01.Haziran.2020 Saat 16:46
SAYI   : 2020/564                                                                                    01.06.2020
KONU : Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemler.

ODALARA (2020/114) SAYILI GENELGE

İlgi: Aydın valiliği Covıd-19 Salgın Yönetimi ve İşyerleri Çalışma Rehberinde
        Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemler.

     Aydın Valiliğinin COVID-19 Salgın Yönetimi ve İşyerleri Çalışma Rehberi kapsamında; Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemler belirlenmiştir.

Bu bağlamda;
1. Bu işyerlerindeki yeme içme alanlarının kullanımı restoran, lokanta ve kafelerle birlikte açılmalıdır.

2. Yeme içme alanları var ise, bu alanlarda “Restoran, lokanta ve kafeler” için uygulanacak kurallar uygulanmalıdır.

3. Bahis bayilerinde bahis doldurma işlemi dış mekanda yapılmalı, ortak kullanım amacı ile kalem, broşür vb. materyal bulundurulmamalıdır.

4. açık ürünlerin paketlenerek satılması, müşterilerin bu ürünlere dokunmasının engellenmesi, mümkünse raflardaki ürünlerin çalışan personel tarafından müşteriye verilmesi sağlanmalıdır.

     Alınan kararlara uymayan işletmelere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacağının bilgi edinilmesi ve ilgili üyelerinize duyurulması önemle rica olunur.



Mustafa ÇAĞLAYAN                                                  Selahittin ÇETİNDOĞAN
      Genel Sekreter                                                                          Başkan


Ek: Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemler. (1 sayfa)


DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA.




http://81.214.191.39/ayesob/forum/genelge/2020/114.pdf - GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN.







-------------
Gökhan ATMAZ   - http://www.atigrup.com - ATİGRUP © http://www.ayesob.org.tr - AYESOB



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat