Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

10 Sayılı Genelge (Aydın İl Tanıtım Projesi ....)

Nereden Yazdırıldığı: Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Kategori: AYESOB Odalar
Forum Adı: 2019 Genelgeleri
Forum Tanımlaması: 2019 Genelgeleri
URL: http://81.214.191.39/ayesob/forum/forum_posts.asp?TID=2864
Tarih: 29.Mayıs.2024 Saat 04:24
Program Versiyonu: ATİGRUP Yazılım 8.02 - http://www.atigrup.com


Konu: 10 Sayılı Genelge (Aydın İl Tanıtım Projesi ....)
Mesajı Yazan: Gökhan ATMAZ
Konu: 10 Sayılı Genelge (Aydın İl Tanıtım Projesi ....)
Mesaj Tarihi: 04.Ocak.2019 Saat 14:18
SAYI   : 2019/14                                                                                     03.01.2019
KONU : Aydın İl Tanıtım Projesi
             Aydın Gastronomi Etkinlikleri

ODALARA (2019/10) SAYILI GENELGE

İlgi: T.C. Aydın Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu’nun 27.12.2018
       tarih ve E.28703 sayılı yazısı.

     Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosunun, Birliğimize göndermiş olduğu ilgide kayıtlı ekte sureti bulunan yazısında; “Valiliğimiz AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından yürütülmekte olan ve GEKA tarafından desteklenen “Aydın İl Tanıtım Projesi” kapsamında gastronomi alanında ilimizi tanıtmayı amaçlayan etkinlikler planlandığı, Bu kapsamda 1-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Dünya Şefler Birliği (World Association of Chef’s Societies WACS) akreditasyonuyla; Fransa, İtalya, Meksika, Balkan ve Çin mutfakları ile ilimize ait yöresel lezzetlerimizin sergileneceği, “Gastro-Aydın” festivali düzenleneceği;

     Aydın Gastronomi Etkinlikleri kapsamındaki diğer bir faaliyet ise Gastronomi Derneği ile işbirliği içinde “Altın İncir” “Yerel Lezzet Projesi”nin uygulamaya konulmasıdır. “Altın İncir” projesi kapsamında Aydın ili sınırlarında yerel lezzetleri sunan ve menülerinde bulunduran işletmeleri ve girişimleri teşvik amaçlı, işletmelerin görülebilen yerlerine asılmak üzere; Altın İncir Sertifikası ve Nişanı takdim edilecektir. “Altın İncir” sertifikası almak isteyen işletmelerin başvurularını değerlendirmek üzere “Altın İncir Değerlendirme Komitesi” oluşturulacaktır. Derecelendirme 1-5 yemeğe/yöresl ürüne kadar 1 Altın İncir, 6-10’a kadar 2 Altın İncir, 10’un üzerinde yemek/ürüne ise 3 Altın İncir şeklinde uygulanacaktır. Derecelendirme sırasında yöresel yemek ve ürün olmasının yanı sıra lezzet, hijyen, insan sağlığı, iş güvenliği vb. konularda belirlenecek olan kriterlerle işletmelerin puanlaması da yapılacaktır. Altın İncir Değerlendirme Komitesi tarafından Altın İncir sertifikası alan işletmelere 6 ayda bir ziyaretler düzenlenecektir. Altın İncir Sertifikası Aydın Gastronomisini temsilen Aydın İl Tanıtım Projesi kapsamındaki tanıtım mecralarında (sosyal medya, Web sitesi, broşürler, haritalar, vb.) tanıtılacağı” belirtilmektedir.

     Projeye katılmak isteyen yazımız ekinde gönderilen bölge yemekleri listesinde bulunan yemekleri sunan ya da menüsünde bulunduran üyelerinizden, iş yeri çalışma ruhsatları ve odanızdan alacağı mesleki faaliyet belgesi ile birlikte bağlı bulunduğu kaymakamlığa başvurması gerektiği ve Altın İncir Projesinin üyelerinize ve projeye başvuranların Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosuna gönderilmek üzere ad-soyad, mesleği, adresi ve iletişim bilgilerinin, Birliğimize gönderilmesi rica olunur.


   Lütfiye ARICAN                                                                       Selahittin ÇETİNDOĞAN
Genel Sekreter Yard.                                                                                     Başkan

Eki: 2 Sayfa Yazı.

DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA.



http://81.214.191.39/ayesob/forum/genelge/2019/010.pdf - GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN.





-------------
Gökhan ATMAZ   - http://www.atigrup.com - ATİGRUP © http://www.ayesob.org.tr - AYESOB



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat