Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

25 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimleri)

Nereden Yazdırıldığı: Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Kategori: AYESOB Odalar
Forum Adı: 2017 Genelgeleri
Forum Tanımlaması: 2017 Genelgeleri
URL: http://81.214.191.39/ayesob/forum/forum_posts.asp?TID=2470
Tarih: 19.Eylül.2024 Saat 16:11
Program Versiyonu: ATİGRUP Yazılım 8.02 - http://www.atigrup.com


Konu: 25 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimleri)
Mesajı Yazan: Gökhan ATMAZ
Konu: 25 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimleri)
Mesaj Tarihi: 02.Mart.2017 Saat 16:00
SAYI   : 2017/151                                                                                   01.03.2017
KONU : Hijyen Eğitimleri.

ODALARA (2017/25) SAYILI GENELGE

İlgi : İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 23.02.2017 tarih 41189 sayılı
        yazısı.

          İl Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü’nün İlgide kayıtlı yazısında; “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin 2 no.lu ekinin 10.cu maddesinde belirtilen “Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği yapar.” hükmüne istinaden Bakanlık ile Fırıncılar Federasyonu arasında 25.01.2012 tarihinde imzalanan protokol 18.01.2017 tarihinde yenilenmiştir.

          Bu protokol ile eğitimle ilgili organizasyon faaliyetlerini Fırıncılar Federasyonu’nun yetkilendirdiği Fırıncılar Odası gerçekleştirecektir. Bu nedenle protokol kapsamında ambalajsız ekmek ve ekmek çeşitleri üretim, depolama, dağıtım ve satış faaliyeti gösteren işyerlerinde çalışan ve bugüne kadar eğitim almamış veya eğitimin geçerliliği sona ermiş (5 yıl) çalışanlara yönelik daha sonra ilan edilecek tarihlerde Fırıncılar Federasyonu tarafından hijyen eğitimi verilecektir. Odanıza kayıtlı fırınlarda çalışan personelin Genel Gıda Hijyeni Eğitimini almak üzere aşağıda yer alan ilçelerdeki fırın işletmeleri belirtilen Fırıncılar Odasına 28.04.2017 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektediği” bildirilmiştir.

          Ayrıca; Odanıza kayıtlı Fırın İşletmecisi üyelerinizin ad-soyad ve cep telefonu numaralarının numara başında 0 olmadan Excel ortamında hazırlanmış listelerinin 10.03.2017 tarihine kadar acilen tarafımızca İl Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere Birliğimize gönderilmesi önemle rica olunur.


Mustafa ÇAĞLAYAN                                                      Selahittin ÇETİNDOĞAN
     Genel Sekreter                                                                            Başkan


EKİ : 1 Sayfa Liste.

DAĞITIM : İlgili Odalara.




http://81.214.191.39/ayesob/forum/genelge/2017/025.pdf - GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN.





-------------
Gökhan ATMAZ   - http://www.atigrup.com - ATİGRUP © http://www.ayesob.org.tr - AYESOB



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat