Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

032 Sayılı Genelge (Esnaf ve Sanatkarlarca Üretil)

Nereden Yazdırıldığı: Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Kategori: AYESOB Odalar
Forum Adı: 2024 Genelgeleri
Forum Tanımlaması: 2024 Genelgeleri
URL: http://81.214.191.39/ayesob/forum/forum_posts.asp?TID=4186
Tarih: 03.Kasım.2024 Saat 14:41
Program Versiyonu: ATİGRUP Yazılım 8.02 - http://www.atigrup.com


Konu: 032 Sayılı Genelge (Esnaf ve Sanatkarlarca Üretil)
Mesajı Yazan: Gökhan ATMAZ
Konu: 032 Sayılı Genelge (Esnaf ve Sanatkarlarca Üretil)
Mesaj Tarihi: 14.Mart.2024 Saat 17:33
SAYI   : 2024/424                                                                                   14.03.2024
KONU : Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin
              Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelik Hk.

ODALARA (2024/32) SAYILI GENELGE

İlgi: Konfederasyonumuzun 14.03.2024 tarih 2024/27 sayılı genelgesi.

       Konfederasyonumuzun ilgide kayıtlı genelgesinde; “14/03/2024 tarihli ve 32489 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile; Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin (Tebliğ No:212/2) 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e)bendinde tanımı yapılan ekmeğin fiyatına ilişkin tarifeler, sırasıyla, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, ilgili federasyonun ve Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra Birlik tarafından onaylanır. Ancak, Bakanlık tarafından, talep edilen tarifeye olumsuz görüş bildirilmesi durumunda Birlik, yeni tarife talebini gerekçeleri ile birlikte komisyon toplanmaksızın tekrar Bakanlığın görüşüne sunar; görüşün alınmasından sonra onaylar.”

Yönetmeliğin 5’inci maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü cümlesinde yer alan “simit”; buğday ununun içme suyu ve ekmek mayası ile yoğurularak hamur haline getirilmesi, pekmezli ya da pekmezsiz, susamlı ya da susamsız, halka şekli verilerek fermante edildikten sonra pişirilmesi ile elde edilen mamulü ifade eder. Bu tanım, kısaca yöresinde en çok bilinen ve halk dilinde sokak simidi olarak
tabir edilen simit çeşididir. Tereyağlı simit, dolgulu simit, içli simit, kaşarlı simit, zeytinli simit vb. mamulleri kapsamadığı” belirtilmektedir.

     Bilgilerinize rica olunur.




Banu TAŞCI                                                                       Muhammet Ali KÜNKCÜ
Genel Sekreter                                                                                     Başkan





DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA




http://81.214.191.39/ayesob/forum/genelge/2024/032.pdf - GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLATIN.






-------------
Gökhan ATMAZ   - http://www.atigrup.com - ATİGRUP © http://www.ayesob.org.tr - AYESOB



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat