Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

22 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimi Kursu)

Nereden Yazdırıldığı: Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Kategori: AYESOB Odalar
Forum Adı: 2017 Genelgeleri
Forum Tanımlaması: 2017 Genelgeleri
URL: http://81.214.191.39/ayesob/forum/forum_posts.asp?TID=2464
Tarih: 21.Eylül.2024 Saat 12:56
Program Versiyonu: ATİGRUP Yazılım 8.02 - http://www.atigrup.com


Konu: 22 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimi Kursu)
Mesajı Yazan: Gökhan ATMAZ
Konu: 22 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimi Kursu)
Mesaj Tarihi: 20.Şubat.2017 Saat 16:29
SAYI   : 2017/124                                                                                   20.02.2017
KONU : Hijyen Eğitimi Kursu.

ODALARA (2017/22) SAYILI GENELGE

İlgi : Konfederasyonumuzun 15.02.2017 tarih 349 no 2017/23 sayılı genelgesi.

          Konfederasyonumuzun İlgide kayıtlı genelgesinde; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 2012 yılında imzalanan protokol uyarınca Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri kapsamında Hijyen Eğitimleri düzenlenmiştir.

          Bu protokol 18.01.2017 tarihinde yenilenmiş ve bu protokol gereğince; Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri uyarınca yapılacak hijyen eğitimlerinin;

-     Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na bağlı esnaf ve sanatkarlar odası üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlara Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından,
-     Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na bağlı odaların bulunmadığı iller ile ilde Federasyona bağlı oda bulunmakla birlikte Fırıncılar Odası dışında kalan Birliğe bağlı diğer odaların üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlara ise Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Birlikler arasında yapılacak işbirliği protokolü çerçevesinde Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından verilmesi,
-     Birlikler ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında hijyen eğitimleri konusunda protokoller yapılması, eğitimlerin, düzenlenen ve imzalanan bu protokoller çerçevesinde gerçekleştirilmesi, uygun bulunmuştur.

               Diğer taraftan; Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun, gerek doğrudan gerekse birliklerle yapacağı protokoller çerçevesinde vereceği hijyen eğitimi yalnızca oda üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanları kapsayacak, fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışanlara ise söz konusu hijyen eğitimi veremeyecektir.

          Bilgi edinilmesi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulması rica olunur.


Mustafa ÇAĞLAYAN                                                      Selahittin ÇETİNDOĞAN
     Genel Sekreter                                                                            Başkan

DAĞITIM : İlgili Odalara.




http://81.214.191.39/ayesob/forum/genelge/2017/022.pdf - GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN.





-------------
Gökhan ATMAZ   - http://www.atigrup.com - ATİGRUP © http://www.ayesob.org.tr - AYESOB



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat