Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
2020 Genelgeleri (Kilitli Forum Kilitli Forum)
 AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2020 Genelgeleri
Mesaj icon Konu: 123 Sayılı Genelge (Kasap, Manav, Kuruyemişçi, Ba) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Gökhan ATMAZ
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006
Gönderilenler: 3761

Alıntı Gökhan ATMAZ Cevaplabullet Konu: 123 Sayılı Genelge (Kasap, Manav, Kuruyemişçi, Ba)
    Gönderim Zamanı: 02.Haziran.2020 Saat 16:17
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır


SAYI   : 2020/578                                                                                    01.06.2020
KONU : Kasap, Manav, Kuruyemişçi, Balıkçı ve
               Diğer Gıda Satış Yerlerinde Alınması Gereken Önlemler.

ODALARA (2020/123) SAYILI GENELGE

İlgi: Aydın Valiliği Covıd-19 Salgın Yönetimi ve İşyerleri Çalışma Rehberinde
        Kasap, Manav, Kuruyemişçi, Balıkçı ve Diğer Gıda Sayış Yerlerinde   
        Alınması Gereken Önlemler.

     Aydın Valiliğinin COVID-19 Salgın Yönetimi ve İşyerleri Çalışma Rehberi kapsamında; Kasap, Manav, Kuruyemişçi, Balıkçı ve Diğer Gıda Satış Yerlerinde Alınması Gereken Önlemler belirlenmiştir.

Bu bağlamda;
1. Müşteri gereksinimleri mümkün olduğunca randevulu ya da telefon ve internet üzerinden karşılanacak hale getirilmelidir.

2. Gıda satış yerlerinin dışında sıra oluşması durumunda sosyal mesafenin korunması sağlanmalı, kalabalık oluşmasını engelleyecek önlemler alınmalıdır. Gerekirse sosyal mesafeyi sağlayacak şekilde zeminde işaretlemeler yapılmalıdır.

3. Ürünler mümkün olduğunca cam veya tezgahların arkasında korumaya alınmalıdır.

4. Ürünlerden uygun olanlar (sebze-meyve gibi) daha önceden farklı miktarlarda paketlenip satışa sunulmalıdır.

5. Paketli olmayan ürünlere müşterinin dokunmaması sağlanmalıdır. Tek kullanımlık eldivenler kullanarak müşterilere servis yapılmalı ve her müşteriden sonra eldivenler çıkarılmalı ve kapaklı çöp kutusu/çöp torbasına atılmalıdır.

6. Mümkünse personel ile müşteri arasında direkt temas kurmalarının önlenebilmesi ve damlacık yoluyla bulaşın engellenmesi amacıyla şeffaf bir bariyer yerleştirilmelidir.

     Alınan kararlara uymayan işletmelere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacağının bilgi edinilmesi ve ilgili üyelerinize duyurulması önemle rica olunur.


Mustafa ÇAĞLAYAN                                                Selahittin ÇETİNDOĞAN
     Genel Sekreter                                                                         Başkan

Ek: Kasap. Manav, Kuruyemişçi, Balıkçı ve Diğer Gıda Satış Yerlerinde Alınması
      Gereken Önlemler. (1 sayfa)

DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA.




GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN.






Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 05.Haziran.2020 Saat 14:05
Gökhan ATMAZ   - ATİGRUP © AYESOB
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0,094 Saniyede Yüklendi.