Aktif Konular Üye Listesi Arama Yardım Kayıt Ol Giriş |
2024 Genelgeleri ( Kilitli Forum) | |
AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2024 Genelgeleri |
Konu: 032 Sayılı Genelge (Esnaf ve Sanatkarlarca Üretil) | |
Yazar | Mesaj |
Gökhan ATMAZ
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Gönderilenler: 3889 |
Konu: 032 Sayılı Genelge (Esnaf ve Sanatkarlarca Üretil) Gönderim Zamanı: 14.Mart.2024 Saat 17:33 |
Konuyu Yazdır
SAYI : 2024/424 14.03.2024 KONU : Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelik Hk. ODALARA (2024/32) SAYILI GENELGE İlgi: Konfederasyonumuzun 14.03.2024 tarih 2024/27 sayılı genelgesi. Konfederasyonumuzun ilgide kayıtlı genelgesinde; “14/03/2024 tarihli ve 32489 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile; Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir. “Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin (Tebliğ No:212/2) 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e)bendinde tanımı yapılan ekmeğin fiyatına ilişkin tarifeler, sırasıyla, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, ilgili federasyonun ve Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra Birlik tarafından onaylanır. Ancak, Bakanlık tarafından, talep edilen tarifeye olumsuz görüş bildirilmesi durumunda Birlik, yeni tarife talebini gerekçeleri ile birlikte komisyon toplanmaksızın tekrar Bakanlığın görüşüne sunar; görüşün alınmasından sonra onaylar.” Yönetmeliğin 5’inci maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü cümlesinde yer alan “simit”; buğday ununun içme suyu ve ekmek mayası ile yoğurularak hamur haline getirilmesi, pekmezli ya da pekmezsiz, susamlı ya da susamsız, halka şekli verilerek fermante edildikten sonra pişirilmesi ile elde edilen mamulü ifade eder. Bu tanım, kısaca yöresinde en çok bilinen ve halk dilinde sokak simidi olarak tabir edilen simit çeşididir. Tereyağlı simit, dolgulu simit, içli simit, kaşarlı simit, zeytinli simit vb. mamulleri kapsamadığı” belirtilmektedir. Bilgilerinize rica olunur. Banu TAŞCI Muhammet Ali KÜNKCÜ Genel Sekreter Başkan DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLATIN. Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 22.Mart.2024 Saat 16:17 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |