Aktif Konular Üye Listesi Arama Yardım Kayıt Ol Giriş |
2017 Genelgeleri ( Kilitli Forum) | |
AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2017 Genelgeleri |
Konu: 22 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimi Kursu) | |
Yazar | Mesaj |
Gökhan ATMAZ
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Gönderilenler: 3892 |
Konu: 22 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimi Kursu) Gönderim Zamanı: 20.Şubat.2017 Saat 16:29 |
Konuyu Yazdır
SAYI : 2017/124 20.02.2017 KONU : Hijyen Eğitimi Kursu. ODALARA (2017/22) SAYILI GENELGE İlgi : Konfederasyonumuzun 15.02.2017 tarih 349 no 2017/23 sayılı genelgesi. Konfederasyonumuzun İlgide kayıtlı genelgesinde; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 2012 yılında imzalanan protokol uyarınca Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri kapsamında Hijyen Eğitimleri düzenlenmiştir. Bu protokol 18.01.2017 tarihinde yenilenmiş ve bu protokol gereğince; Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri uyarınca yapılacak hijyen eğitimlerinin; - Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na bağlı esnaf ve sanatkarlar odası üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlara Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından, - Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na bağlı odaların bulunmadığı iller ile ilde Federasyona bağlı oda bulunmakla birlikte Fırıncılar Odası dışında kalan Birliğe bağlı diğer odaların üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanlara ise Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Birlikler arasında yapılacak işbirliği protokolü çerçevesinde Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından verilmesi, - Birlikler ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında hijyen eğitimleri konusunda protokoller yapılması, eğitimlerin, düzenlenen ve imzalanan bu protokoller çerçevesinde gerçekleştirilmesi, uygun bulunmuştur. Diğer taraftan; Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun, gerek doğrudan gerekse birliklerle yapacağı protokoller çerçevesinde vereceği hijyen eğitimi yalnızca oda üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanları kapsayacak, fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışanlara ise söz konusu hijyen eğitimi veremeyecektir. Bilgi edinilmesi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulması rica olunur. Mustafa ÇAĞLAYAN Selahittin ÇETİNDOĞAN Genel Sekreter Başkan DAĞITIM : İlgili Odalara. GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN. Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 02.Mart.2017 Saat 15:46 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |