Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
2017 Genelgeleri (Kilitli Forum Kilitli Forum)
 AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2017 Genelgeleri
Mesaj icon Konu: 25 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimleri) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Gökhan ATMAZ
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006
Gönderilenler: 3786

Alıntı Gökhan ATMAZ Cevaplabullet Konu: 25 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimleri)
    Gönderim Zamanı: 02.Mart.2017 Saat 16:00
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır


SAYI   : 2017/151                                                                                   01.03.2017
KONU : Hijyen Eğitimleri.

ODALARA (2017/25) SAYILI GENELGE

İlgi : İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 23.02.2017 tarih 41189 sayılı
        yazısı.

          İl Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü’nün İlgide kayıtlı yazısında; “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin 2 no.lu ekinin 10.cu maddesinde belirtilen “Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği yapar.” hükmüne istinaden Bakanlık ile Fırıncılar Federasyonu arasında 25.01.2012 tarihinde imzalanan protokol 18.01.2017 tarihinde yenilenmiştir.

          Bu protokol ile eğitimle ilgili organizasyon faaliyetlerini Fırıncılar Federasyonu’nun yetkilendirdiği Fırıncılar Odası gerçekleştirecektir. Bu nedenle protokol kapsamında ambalajsız ekmek ve ekmek çeşitleri üretim, depolama, dağıtım ve satış faaliyeti gösteren işyerlerinde çalışan ve bugüne kadar eğitim almamış veya eğitimin geçerliliği sona ermiş (5 yıl) çalışanlara yönelik daha sonra ilan edilecek tarihlerde Fırıncılar Federasyonu tarafından hijyen eğitimi verilecektir. Odanıza kayıtlı fırınlarda çalışan personelin Genel Gıda Hijyeni Eğitimini almak üzere aşağıda yer alan ilçelerdeki fırın işletmeleri belirtilen Fırıncılar Odasına 28.04.2017 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektediği” bildirilmiştir.

          Ayrıca; Odanıza kayıtlı Fırın İşletmecisi üyelerinizin ad-soyad ve cep telefonu numaralarının numara başında 0 olmadan Excel ortamında hazırlanmış listelerinin 10.03.2017 tarihine kadar acilen tarafımızca İl Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere Birliğimize gönderilmesi önemle rica olunur.


Mustafa ÇAĞLAYAN                                                      Selahittin ÇETİNDOĞAN
     Genel Sekreter                                                                            Başkan


EKİ : 1 Sayfa Liste.

DAĞITIM : İlgili Odalara.




GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN.





Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 06.Mart.2017 Saat 15:00
Gökhan ATMAZ   - ATİGRUP © AYESOB
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0,109 Saniyede Yüklendi.