Aktif Konular Üye Listesi Arama Yardım Kayıt Ol Giriş |
2021 Genelgeleri ( Kilitli Forum) | |
AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2021 Genelgeleri |
Konu: 014 Sayılı Genelge (Mesleki Eğitimi Tanıtma......) | |
Yazar | Mesaj |
Gökhan ATMAZ
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Gönderilenler: 3891 |
Konu: 014 Sayılı Genelge (Mesleki Eğitimi Tanıtma......) Gönderim Zamanı: 02.Şubat.2021 Saat 11:39 |
Konuyu Yazdır
SAYI : 2021/75 29.01.2021 KONU : Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) ODALARA (2021/14) SAYILI GENELGE İlgi: Konfederasyonumuzun 29.01.2021 tarih 18 sayılı genelgesi. Konfederasyonumuzun ilgide kayıtlı genelgesinde; “T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce METYAP- Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesinin uygulanmasına başlanmıştır. Projenin amaçları arasında 6764 sayılı Kanun ile mesleki eğitimde meydana gelen yenilikler, mesleki eğitim merkezi programının özellikleri usta öğreticilik belgesi ve önemi, çıraklık eğitim sisteminin esnaf ve sanatkar açısından faydalarının ilgili kurum ve kuruluşlara tanıtılması yer almaktadır. Proje kapsamında mesleki eğitim merkezleri ile işletmeler arasında var olan güçlü bağın daha da geliştirilmesi, işletmelerin gün geçtikçe artan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması, işletmelerin mesleki eğitimle ilgili devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmalarının sağlanması amacıyla birtakım faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bununla birlikte yapılacak faaliyetlere ilişkin ekte bilgileri bulunan çevrimiçi tanıtım toplantısının da 02 Şubat 2021 tarihinde saat 14:00’de gerçekleştirilecektir. Bu amaçla projenin istenilen hedefe ulaşabilmesi, teşkilatımızın projeden azami miktarda yararlanması ve mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi için Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) kapsamında yapılacak faaliyetlere katılımın sağlanması ve gerekli desteğine verilmesinin büyük önem arz ettiği” belirtilmektedir. Bilgilerinize rica olunur. Mustafa ÇAĞLAYAN Selahittin ÇETİNDOĞAN Genel Sekreter Başkan Ek: Webinar Seminer Programı DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN. Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 05.Şubat.2021 Saat 09:43 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |