Aktif Konular Üye Listesi Arama Yardım Kayıt Ol Giriş |
2023 Genelgeleri ( Kilitli Forum) | |
AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2023 Genelgeleri |
Konu: 111 Sayılı Genelge (ESBİS Eksik Bilgilerin Tam...) | |
Yazar | Mesaj |
Gökhan ATMAZ
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Gönderilenler: 3889 |
Konu: 111 Sayılı Genelge (ESBİS Eksik Bilgilerin Tam...) Gönderim Zamanı: 04.Ekim.2023 Saat 16:42 |
Konuyu Yazdır
SAYI : 2023/1310 03.10.2023 KONU : ESBİS Eksik Bilgilerin Tamamlanması ODALARA (2023/111) SAYILI GENELGE Bilindiği üzere, 5362 sayılı Kanun gereği Esnaf ve Sanatkarlarımızın bütün Oda ve Esnaf Sicil İşlemleri Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi (ESBİS) veri tabanında elektronik ortamda yapılmakta; Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir. ESBİS veri tabanında yaptığımız incelemelerde birçok Odamızın yeni kayıt olan üyelerin Başlama Tarihleri ve Yönetim Kurulu Karar tarihlerini yüklemedikleri, vergi kaydını kapatan ya da meslek bazında maliye terkini yapan üyelerinin 5362 sayılı Kanunun ilgili maddesi gereği Oda Yönetim Kurulunca karar alınarak üyelikten düşürmedikleri ya da ESBİS veri tabanında alınan kararları yükleyerek Sicil Müdürlüğüne Bildirme işlemi vb. hatalı ve eksik bilgileri tamamlamadığı tespit edilmiştir. Yıl sonu işlemleri ve istatistiki çalışmaların sekteye uğramaması için Birliğimize bağlı Odalarımızın 01.11.2023 tarihine kadar ESBİS veri tabanında Odalarına ait eksik bilgileri tamamlayarak var ise Yönetim ve Denetim Kurulu üye değişikliklerini ve diğer Oda Üyelerinin Maliye Terklerini ESBİS’e yükleyerek Esnaf Sicil Müdürlüğüne bilgi verilmesi rica olunur. Banu TAŞCI Muhammet Ali KÜNKCÜ Genel Sekreter Başkan DAĞITIM: TÜM ODALARA GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLATIN. Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 11.Ekim.2023 Saat 17:07 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |