Aktif Konular Üye Listesi Arama Yardım Kayıt Ol Giriş |
2022 Genelgeleri ( Kilitli Forum) | |
AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2022 Genelgeleri |
Konu: 040 Sayılı Genelge (Phishing Saldırısı) | |
Yazar | Mesaj |
Gökhan ATMAZ
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Gönderilenler: 3891 |
Konu: 040 Sayılı Genelge (Phishing Saldırısı) Gönderim Zamanı: 15.Mart.2022 Saat 12:10 |
Konuyu Yazdır
SAYI : 2022/348 15.03.2022 KONU : Phishing Saldırısı. ODALARA (2022/40) SAYILI GENELGESİ İlgi : Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün 14.03.2022 tarih 86327731 sayılı yazısı. Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün Birliğimize göndermiş olduğu İlgide kayıtlı ekte sureti bulunan yazısında; “14.03.2022 tarihinde, watsapp uygulamasında 05386922137 numarası üzerinden bazı vatandaşlarımızın cep telefonlarına, ad soyad ve TCKN bilgileri ile birlikte; “ESNAF VE SANATKARLAR YÖNETİM SİSTEMİ’NDE YETKİNİZ YÜKSELTİLMİŞTİR. AŞAĞIDAKİ GÜVENLİK SİSTEMİNE GİRİŞ YAPIP YETKİNİZİ ONAYLAMANIZI BEKLİYORUZ. ESBİS GÜVENLİK: https:/hsysortsglkgovtr.co.vu/…” şeklinde mesaj iletildiği bilgisi Bakanlığımız ile paylaşılmıştır. Söz konusu mesaj incelendiğinde, bağlantının e-devlet kapısını taklit ederek yemleme (phishing) yöntemi ile vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçirmeyi amaçladığı tespit edilmiştir. Saldırganların hedeflediği vatandaşlarımızın bir kısmının, esnaf ve sanatkarların sicil ve oda kayıt işlemlerinin yürütüldüğü “Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi” (ESBİS) kullanıcı olduğu görülmüştür. Konuya ilişkin idari girişimlerde bulunulmuş olup, üyelerimiz açısında mağduriyet yaşanmaması için, üyelerimize gerekli bilgilendirmelerin yapılması” istenmektedir. Bilgi edinilmesi ve üyelerinize konuyla ilgili gerekli duyuruların yapılması rica olunur. Mustafa ÇAĞLAYAN Selahittin ÇETİNDOĞAN Genel Sekreter Başkan EKİ : 1 sayfa yazı ve 3 sayfa eki. DAĞITIM : TÜM ODALARA. GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN. GENELGE EKİNİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN. Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 24.Mart.2022 Saat 10:52 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |