Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
2019 Genelgeleri (Kilitli Forum Kilitli Forum)
 AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2019 Genelgeleri
Mesaj icon Konu: 31 Sayılı Genelge (Türk Gıda Kodeksi Et, Hazır...) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Gökhan ATMAZ
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006
Gönderilenler: 3892

Alıntı Gökhan ATMAZ Cevaplabullet Konu: 31 Sayılı Genelge (Türk Gıda Kodeksi Et, Hazır...)
    Gönderim Zamanı: 01.Şubat.2019 Saat 16:35
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır


SAYI   : 2019/154                                                                              30.01.2019
KONU : Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları
              Ve Et Ürünleri Tebliği.

ODALARA (2019/31) SAYILI GENELGE

İlgi: Konfederasyonumuzun 30.01.2019 tarih 0324 no.lu 19 sayılı genelgesi.

     Konfederasyonumuzun ilgide kayıtlı genelgesinde; “Çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma, hazırlanmış et karışımları, mekanik ayrılmış kanatlı eti ve et ürünlerinin tekniğine uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve piyasa arzına ilişkin hususları belirlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca “Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği (No:2018/52)”, 29 Ocak 2019 tarihli ve 30670 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

     Tebliğ’de, çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma, hazırlanmış et karışımları, mekanik ayrılmış kanatlı eti ve et ürünleri kapsama alınmışken, et özütleri, eritilmiş hayvansal yağ, donyağı, jelatin, tuzlanmış ve kurutulmuş kan, tuzlanmış ve kurutulmuş kan plazması kapsam dışı bırakılmıştır.

     Tebliğ kapsamındaki ürünlerin üretiminde farklı hayvan türlerine ait etlerin karıştırılarak elde edilmesinde geçerli kurallar belirlenmiştir.

     Buna göre, büyükbaş ve küçükbaş hayvan karkas etleri birbirleriyle; kanatlı hayvan türlerinden elde edilen karkas etleri birbirleriyle karıştırılabilecektir. Bunlar dışındaki farklı hayvan türlerine ait karkas etleri birbirleriyle karıştırılamayacaktır. Ancak sadece üretim teknolojisi gereği kanatlı eti ürünlerine kırmızı et ve/veya yağı karıştırılabilecektir.

     Tebliğ kapsamına giren mantı, içli köfte, çiğ köfte, kadınbudu köfte, lahmacun, pide, kebap, pizza gibi yemek, hazır yemek, tabldot yemek ve mezelerin üretiminde kullanılan çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma ve et ürünleri, bu tebliğe uygun olacaktır....................................................................................





Mustafa ÇAĞLAYAN                                                     Selahittin ÇETİNDOĞAN   
      Genel Sekreter                                                                       Başkan



Eki: Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği.



DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA.





GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN.


Ek-1 Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği.





Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 04.Şubat.2019 Saat 15:28
Gökhan ATMAZ   - ATİGRUP © AYESOB
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0,094 Saniyede Yüklendi.