Aktif Konular Üye Listesi Arama Yardım Kayıt Ol Giriş |
2019 Genelgeleri ( Kilitli Forum) | |
AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2019 Genelgeleri |
Konu: 31 Sayılı Genelge (Türk Gıda Kodeksi Et, Hazır...) | |
Yazar | Mesaj |
Gökhan ATMAZ
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Gönderilenler: 3892 |
Konu: 31 Sayılı Genelge (Türk Gıda Kodeksi Et, Hazır...) Gönderim Zamanı: 01.Şubat.2019 Saat 16:35 |
Konuyu Yazdır
SAYI : 2019/154 30.01.2019 KONU : Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Ve Et Ürünleri Tebliği. ODALARA (2019/31) SAYILI GENELGE İlgi: Konfederasyonumuzun 30.01.2019 tarih 0324 no.lu 19 sayılı genelgesi. Konfederasyonumuzun ilgide kayıtlı genelgesinde; “Çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma, hazırlanmış et karışımları, mekanik ayrılmış kanatlı eti ve et ürünlerinin tekniğine uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve piyasa arzına ilişkin hususları belirlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca “Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği (No:2018/52)”, 29 Ocak 2019 tarihli ve 30670 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Tebliğ’de, çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma, hazırlanmış et karışımları, mekanik ayrılmış kanatlı eti ve et ürünleri kapsama alınmışken, et özütleri, eritilmiş hayvansal yağ, donyağı, jelatin, tuzlanmış ve kurutulmuş kan, tuzlanmış ve kurutulmuş kan plazması kapsam dışı bırakılmıştır. Tebliğ kapsamındaki ürünlerin üretiminde farklı hayvan türlerine ait etlerin karıştırılarak elde edilmesinde geçerli kurallar belirlenmiştir. Buna göre, büyükbaş ve küçükbaş hayvan karkas etleri birbirleriyle; kanatlı hayvan türlerinden elde edilen karkas etleri birbirleriyle karıştırılabilecektir. Bunlar dışındaki farklı hayvan türlerine ait karkas etleri birbirleriyle karıştırılamayacaktır. Ancak sadece üretim teknolojisi gereği kanatlı eti ürünlerine kırmızı et ve/veya yağı karıştırılabilecektir. Tebliğ kapsamına giren mantı, içli köfte, çiğ köfte, kadınbudu köfte, lahmacun, pide, kebap, pizza gibi yemek, hazır yemek, tabldot yemek ve mezelerin üretiminde kullanılan çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma ve et ürünleri, bu tebliğe uygun olacaktır.................................................................................... Mustafa ÇAĞLAYAN Selahittin ÇETİNDOĞAN Genel Sekreter Başkan Eki: Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği. DAĞITIM: İLGİLİ ODALARA. GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN. Ek-1 Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği. Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 04.Şubat.2019 Saat 15:28 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |