Aktif Konular Üye Listesi Arama Yardım Kayıt Ol Giriş |
2018 Genelgeleri | |
AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2018 Genelgeleri |
Konu: 100 Sayılı Genelge (Genel Emir 2018/1) | |
Yazar | Mesaj |
Gökhan ATMAZ
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Gönderilenler: 3891 |
Konu: 100 Sayılı Genelge (Genel Emir 2018/1) Gönderim Zamanı: 25.Ekim.2018 Saat 15:00 |
Konuyu Yazdır
SAYI : 2018/1043 25.10.2018 KONU : Genel Emir 2018/1. ODALARA (2018/100) SAYILI GENELGE İlgi : İl Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.10.2018 tarih E.22975 sayılı yazısı. T.C. Aydın Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü’nün İlgide kayıtlı ekte sureti yazısında; “İl Sınırları içinde bazı Ticari Taksi, Okul Servisi ve her türlü toplu taşıma araçları ile iş yeri servisi şoförlerinin; kısa mesafe, çok uzun mesafe ya da olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığı, ödeme konusunda (bozuk para) sorun çıkardığı, özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşlarımızın gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep ettiği, pazarlık usulü ile taksimetre kullanmada imtina ettiği, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlediği, seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynadığı, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuları rahatsız ettiği, araç içerisinde sigara içtiği, alkollü iken araç kullandığı, uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunduğu vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve talepler üzerine, 2018/1 sayılı Genel Emir çıkarıldığı belirtilmekte olup, aksine davranan şoförler hakkında ilgililerin bildirimi halinde tespit tutanağı düzenlemeye kolluk kuvvetleri ve belediye trafik zabıtası yetkili olup ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde adli/idari işlemler yapılarak, gerekli idari para cezası uygulanacağı” bildirilmektedir. Bilgi edinilmesi ve konunun ilgili üyelerinize mutlaka duyurulması rica olunur. Mustafa ÇAĞLAYAN Selahittin ÇETİNDOĞAN Genel Sekreter Başkan EKİ : 3 sayfa yazı. DAĞITIM : İlgili Odalara. GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN. Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 30.Ekim.2018 Saat 12:27 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |