Aktif Konular Üye Listesi Arama Yardım Kayıt Ol Giriş |
2017 Genelgeleri ( Kilitli Forum) | |
AYESOB Forum | AYESOB Odalar | AYESOB Genelgeler | 2017 Genelgeleri |
Konu: 25 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimleri) | |
Yazar | Mesaj |
Gökhan ATMAZ
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2006 Gönderilenler: 3892 |
Konu: 25 Sayılı Genelge (Hijyen Eğitimleri) Gönderim Zamanı: 02.Mart.2017 Saat 16:00 |
Konuyu Yazdır
SAYI : 2017/151 01.03.2017 KONU : Hijyen Eğitimleri. ODALARA (2017/25) SAYILI GENELGE İlgi : İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 23.02.2017 tarih 41189 sayılı yazısı. İl Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü’nün İlgide kayıtlı yazısında; “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin 2 no.lu ekinin 10.cu maddesinde belirtilen “Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği yapar.” hükmüne istinaden Bakanlık ile Fırıncılar Federasyonu arasında 25.01.2012 tarihinde imzalanan protokol 18.01.2017 tarihinde yenilenmiştir. Bu protokol ile eğitimle ilgili organizasyon faaliyetlerini Fırıncılar Federasyonu’nun yetkilendirdiği Fırıncılar Odası gerçekleştirecektir. Bu nedenle protokol kapsamında ambalajsız ekmek ve ekmek çeşitleri üretim, depolama, dağıtım ve satış faaliyeti gösteren işyerlerinde çalışan ve bugüne kadar eğitim almamış veya eğitimin geçerliliği sona ermiş (5 yıl) çalışanlara yönelik daha sonra ilan edilecek tarihlerde Fırıncılar Federasyonu tarafından hijyen eğitimi verilecektir. Odanıza kayıtlı fırınlarda çalışan personelin Genel Gıda Hijyeni Eğitimini almak üzere aşağıda yer alan ilçelerdeki fırın işletmeleri belirtilen Fırıncılar Odasına 28.04.2017 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektediği” bildirilmiştir. Ayrıca; Odanıza kayıtlı Fırın İşletmecisi üyelerinizin ad-soyad ve cep telefonu numaralarının numara başında 0 olmadan Excel ortamında hazırlanmış listelerinin 10.03.2017 tarihine kadar acilen tarafımızca İl Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere Birliğimize gönderilmesi önemle rica olunur. Mustafa ÇAĞLAYAN Selahittin ÇETİNDOĞAN Genel Sekreter Başkan EKİ : 1 Sayfa Liste. DAĞITIM : İlgili Odalara. GENELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYIN. Düzenleyen Gökhan ATMAZ - 06.Mart.2017 Saat 15:00 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |